Saturday, April 29, 2017

Jet Peribadi Jho Low Terbang Rendah Di Kota Sarang Semut

Madu tualang power! Click here

Storm causes havoc at PAS muktamar, injuries reported as tents toppled

Storm causes havoc at PAS muktamar, injuries reported as tents toppled

Updated one hour ago · Published on 29 Apr 2017 9:21PM · By Melati A. Jalil · 0 comments
----------------------------------------------------------------------------

Ini bukan ribut. Mana ada ribut-ribut? Jangan buat ribu-ribut.

kahkahkah!

Ribut di Muktamar Pas: Presiden Amanah berdoa semoga semua selamat

Ini terbang lintas hormat. Itu angin jet peribadi Jho Low.

Terbang lintas hormat kerana walaon-walaon telah membantai Rafizi. Juga lintas hormat kerana tak sebut sikit pun tentang 1MDB. Bantai, bantai, bantai, sikit pun tak bantai HAMNO.

Tapi lu terbang rendah sangat la bro.

Kahkahkah!

Kita cuma nak tau Al-fadhil Al-ustaz Al-Jahanami Mohd Rejab Md Akhir sihat ke? Mudah2an beliau dipelihara dan tidak tergolong dalam golongan yg dihantar ke Hospital Sultanah Albaiyah di Alor Star

Kahkahkah!

Image result for biggest plane
Baek punyo jet. Kahkahkah!! Kahkah!

Friday, April 28, 2017

Kenal Lorena Bobbitt?

Madu tualang power! Click here

'Letak jawatan jika putuskan hubungan dengan PKR'

PAS perlu membuat keputusan muktamad tentang tahalluf siyasi dan kedudukan dalam kerajaan negeri Selangor, kata Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail.
"Saya memantau perjalanan Muktamar PAS terkini memandangkan ia berkait dengan strategi PKR dan Pakatan Harapan dalam PRU14.
"Tambahan pula, sebarang keputusan PAS mengenai tahalluf siyasi dengan PKR akan ada kesan kepada penyertaan PAS dalam Kerajaan Selangor," katanya dalam satu kenyataan hari ini.
----------------------------------------------------------------------------

Kita ibaratkan PKR itu perempuan muda ranggi metropolis. Lagi pun usia PKR dalam persada politik tanahair masih boleh dikatakan muda. Bergetah melekit-lekit.

PAS telah lama berkecimpung dalan tendang terajang politik negara. Jadi kita bubuh PAS sebagai seorang jantan lanjut umur yg masih bernafsu menyala-nyala, galaknya tak sudah-sudah.

Kahkahkah!

Macam ni Dol,

tengah sedap bergalak, takkan lebai nak berambus? Biar reti basa sedap sikiiiiit... kahkahkah!

Lain la kalau perempuan muda ranggi metropolis itu boleh buat macam aksi & style Lorena Bobbitt. Baru ada akai.

Kenal Lorena Bobbitt?

kahkahkah!

Image result for lorena bobbitt style

Jahanam! Meremang Bulu Ari-ari

Madu tualang power! Click here

Jahanam Amanah bukan ikrar, cuma sampingan, kata PAS


 | April 27, 2017

Perwakilan Terengganu Nik Nasri Nik Malek minta media jadi baik dan 
jangan memutar belitkan laungan itu.

Pagi tadi, Ketua Dewan Ulama PAS Kedah Mohd Rejab Md Akhir meminta 
para perwakilan supaya berdiri dan mengetuai ikrar yang diakhiri dengan
 laungan jahanam Amanah, diikuti laungan takbir.
“Sebelum saya memulakan ucapan, saya minta semua berdiri kita baca 
ikrar ‘Jahanam PAN’,” katanya ketika menyampaikan ucapan pembukaan 
himpunan ulama PAS yang dirasmikan Timbalan Mursyidul Am Datuk Ahmad Yakob.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Image result for bulu






Melihat kelaku & mendengar patah perkataan segelintir top-top chief lebai dari Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS) mutakhir ini, boleh berdiri bulu ari-ari dibuatnya.

Kahkahkah!

Dia pakai serban melilit 18 kali atas kepala & seberat 5kilo, sebab itu naik bulu ari-ari. Tak sangka. Kaget. Tergamam. Ini macam ka lebai? Lebai tara sombong kincin tara munyi, cakap ini macam ka?

Kalau dia tu betina tak pakai apa-apa, OK lah jugak benda lain boleh naik.

Kahkahkah!

Image result for pubic hair

3-4 tahun kebelakangan ini, lebai-lebai asyik marah-marah. Sentiasa tak puas hati. Saluran tersumbat ke? Terkacip? Sila mintak bantuan pakar. Tak mengapa, atas sebab2 perubatan, doktor boleh memegang 'yahanu' lebai yg garang itu. Tapi lepas waktu pejabat, nurse tak boleh la pegang lagi. Kot2 ada lebai yg senang hati snap gambar 'yahanu' kemudian whatsapp kat si nurse, iku suka hatilah.

Kahkahkah!

Yang para lebai tak sewarna bulu sekarang ialah dgn Pakatan Harapan. Seolahnya parti lebai Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS) sudah sewarna bulu ungu & pink dgn HAMNO. Ini ibarat menjilat air lendir sendiri. Kahkahkah! Padahal si HAMNO ini dulu bukan main paria di mata parti lebai. Sehingga timbul kes, kalau nak tanam jenazah ahli lebai kena guna cangkul ini, kalau nak tanam jenazah orang HAMNO guna cangkul itu. Punya la bodoww lebai flotilla.

Kahkahkah!

Image result for bulu puki

Yang menjahanamkan negara ialah 1MDB, beg birkin, besi buruk tak boleh menyelam, harga petrol melangit-langit, GST, rasuah keliling buah pinggang. Kalau lebai nak berzikir 'jahanam, jahanam...' sampai air liur meleleh naik sampai keting pun, bukannya GST mansuh 1 Syawal ni. Nak sampai ke Syawal, dalam Ramadhan ni kita tetap kena sembelih dgn harga barangan di pasar yg kompom aci isap kuku, akan naik melipat. 

Kahkahkah!

Tak kira lah lebai nak ikrar ke, nak ikraq ke, ikut suka tembolok lebailah. Sebenarnya menjerit-jerit dalam dewan sampai runtuh bumbung pun buat hapa, sedangkan geng di Selangor sedap-sedap makan kambing dgn Cina DAP.

Lebai-lebai walaun ni tak ada apa. Umpama burung tiong yg pandai bercakap. Bercakap saja pandai, makna hapah tak tahu. Apa tuan dia suruh sebut, dia sebut berulang-ulang dari subuh membawak ke subuh dan ke subuh balik semula.

Image result for Mohd Rejab Md Akhir
Menurut Lebai Google, ini orangnya.

Kahkahkah!

Sedia maklum, PRU tak lama lagi. Semua lebai berlumba-lumba nak tunjuk tahap walaon masing2. Untung badan boleh jadi calon. masyuuuuuuuuk! Jadi tidak hairanlah kalau Ketua Dewan Ulama PAS Kedah Mohd Rejab Md Akhir mabuk ketum sikit pagi tadi.

Selepas ini mungkin kita akan saksikan banyak lagi episod gosok-menggosok, gilap, polish & jilat-menjilat.

Jilat boleh, tapi hati-hati takut terjilat sampai lubang najis.

KAHKAHKAH!


Thursday, April 27, 2017

Ringgit Datang Dari Celah Mana

Madu tualang power! Click here

'Lebih ringgit ke poket anda‎' jadi manifesto Pemuda PAS

"Memberi lebih ringgit kepada poket anda," itulah antara tujuh agenda ‎'Anak Muda Sejahtera' sebagai asas pembentukan tawaran manifesto PAS yang akan dilancarkan menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14.
-----------------------------------------------------------------------------------

Cakap berdentum-dentam atas pentas sorang-sorang memang sedap. Sebab tak ada bangkangan. Kalau ada bangkangan pun, nanti mikrofon kena rampas.

Kahkahkah!

Pun begitu, ucapan lebai ini boleh diperhalusi. Tak salah dia mengutarakan apa yg ada dalam hati perutnya.

Cuma lebai ini bercakap seolah2 baru keluar gua. Dia macam tak tahu apa yg menghimpit rakyat.

Masalah kita bukan wang ringgit. Wang ringgit kita mewah. Tiap tahun Lebai Wasatiyah bagi BRIM. Kahkahkah!

Yg jadi masalah ialah kenaikan barangan asas seperti beras, tepung, gula & barangan basah di pasar.

Juga masalah harga petrol yg tinggi dan cukai GST 6%.

Ini yg paling asas, keperluan untuk mengisi perut. 


Kalau tak reti dan tak mahu bercakap tentang 1MDB pun tak apalah. Kita dapat mengagak sejauh mana pengetahuan am lebai-lebai. Kasi chan Rafizi mengupas isu 1MDB, lebai-lebai boleh kupas kulit bawang.

Kahkahkah!

Lebih ringgit mari dari celah mana?

Jangan dibagi ringgit banyak2 kat anak muda, nanti dia beli smart-phone canggih.

Dapat smart-phone canggih, tak jadi kerja la dia.

Hari-hari nak tgk cerita Jerman.

kahkahkahkah!!!

Idop Tuan Ibrahim! Steady Tuan Ibrahim!

Madu tualang power! Click here

PAS asks members to donate RM5 each to sue Sarawak Report
Updated about 30 minutes ago · Published on 27 Apr 2017 11:30AM · By Diyana Ibrahim · 0 comments
PAS today asked its members to donate RM5 each towards a fund to finance a defamation suit against the Sarawak Report news portal.
PAS resorted to the donation drive as the party does not have sufficient funds to sue Sarawak Report, said PAS deputy president Tuan Ibrahim Tuan Man at his opening speech at the launch of the PAS Youth meeting in Alor Star today.
---------------------------------------------------------------
Sekarang ni musim  Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS) menyaman. Pasu bunga depan laman kalau dia tersepak, pun dia nak saman.

Kahkahkah!!!

Terima -kasih Tuan Ibrahim!
Hidop Tuan Ibrahim!
Syabas Tuan Ibrahim!

Kahkahkah!

Jangan kasi peluang cerita Sarawak Report ini senyap. Sebab dalam cerita Sarawak Report ada kes lebai-lebai mengapur duit.

Kahkahkah!

War-warkan lah Tuan Ibrahim! We love u! Kami sapot Tuan Ibrahim!

Esok bawak pulak cerita 17 lahanun-lahanat mengkelepet duit KWAP.

kahkahkah!!!

Jangan bagi Chief Lebai tidur berayor lior basi. Kahkahkah!!! Teruskan panas injap lebai-lebai. Kahkahkah!

Betoi ka takdak duit? Sampai bila nak tadah tin Milo pada ahli.

Korang top lebai chief lebai kalipat sana sini mesyuarat dalam hotel kelas-kelas, retreat sana retreat sini, lagi tara duit? 

Habah kau lah berjambul nak RM5. 

Mintak la kat Mat Nasa. RM0.5 juta pun dia boleh bagi.

Kahkahkah!

Image result for mengangkang
Nak lagi senang dapat duit, pegi mengangkang!
Kahkahkahkah!

Group Nasyid Raihan Lagi Power Dari Tuan Guru Ust Ha Ha

Madu tualang power! Click here

Image result for muslim 500

Nama Tuan Guru Ust Ha Ha tak ada dalam senarai. Sedangkan nama Mat Nuar & Mahafiraun ada. Bahkan nama grup Raihan pun ada dalam senarai 500 muslim berpengaruh dalam dunia.

Sah paper Themuslim500 itu tajaan Yahudi Nasrani nak menjatuh ulamak ulung nusantara. Kahkahkah!

Website paper itu ditaja White House, Downing Street, Tel Aviv, Hongkong, Guam, Paris, bla bla bla.. Kahkahkah!

Dgn Raihan pun boleh kena bungkus. Kalau kena bungkus dgn Sultan Brunei, ok la jugak sebab sultan tak boleh kena hudud. Kahkahkah!!

Macamana boleh nama tak tersenarai ni? Sedangkan bebudak Raihan tu cuma pandai pegang mikrofon je. Kahkahkah!!

Ana pun pegang mikrofon jugak. Ana berpengaruh. Ana power pegang satu Malaya.

Paper Themuslim500 ni memang "jebon, barua, pil kuda, Marxist, anjing, bukit, tolol, butir taik, butir taik kambing betol lah!!!!

Wednesday, April 26, 2017

Sisipan Dari Facebook

Madu tualang power! Click here

Adik Thaqif  pergi jua meski pun beberapa langkah perubatan telah diambil untuk menyelamatkan beliau.

Yang bernyawa semua akan kojol satu masa nanti. Kojol akan menjemput tak kira tua muda. Mati tetap mati.

Namun, sebab-musabab pemergian Adik Thaqif daripada apa yg kita kutip dari internet, amat, amat disesali.

Di bawah ini aku turunkan satu artikel tulisan Daniyal Kadir dikutip dari Facebook Wall, yg memberikan gambaran banyak lagi yg perlu diperbaiki di sekolah-sekolah tahfiz.

Daniyal Kadir's profile photo, Image may contain: 2 people, sunglasses and close-up
Daniyal Kadir

Selepas SPM dahulu saya pernah bertugas secara separuh masa di sebuah sekolah tahfiz di kampung berhampiran bandar tempat saya tinggal.

Tugas saya ialah mengajar subjek Bahasa Inggeris. Apa yang saya lihat pada ketika itu terdapat beberapa masalah ketara yang dihadapi sekolah berkenaan.

Pengurusan sekolah itu begitu berserabut dan tidak teratur. Kawalan disiplin terhadap pelajar juga bukan menggunakan kaedah bersesuaian sebaliknya hanya hukuman berbentuk fizikal. Penyediaan makanan, tempat tinggal dan infrastruktur sekolah ini sangat menyedihkan.

Pada ketika itu (atau saya tak pasti pada masa sekarang juga), kebanyakan ibu bapa menghantar anak-anak mereka yang nakal dan dilihat tidak mempunyai potensi akademik ke sekolah ini. Ibu bapa ini seperti beranggapan pendidikan agama boleh memberikan ruang pembaikan diri kepada anak mereka.

Namun bagi saya, ibu bapa ini tersilap, kebanyakan institusi tahfiz di negara ini tidak diuruskan dengan betul dan kebanyakan ustaz atau ustazah yang mengajar di sekolah berkenaan juga tidak mempunyai ilmu pedagogi dan pendekatan psikologi dalam mengajar anak-anak.

Hari ini tragedi menimpa Almarhum Thaqif, melalui nota-nota ditulisnya, adik ini amat berharap menjadi seorang insan yang mampu mencapai cita-cita menghafal al-Quran, namun cita-cita ini tergendala kerana sistem pendidikan tahfiz yang berkecamuk dan tidak membina cita-cita ini.

Kaedah kawalan disiplin di institusi tahfiz sebenarnya perlu dilihat dengan telus dan teliti kerana sistem ini bergerak seperti dalam kerangka pemikiran talibanisasi dan membina satu ruang hukuman yang luas kepada guru dan menjadikan pembangunan kendiri murid berada pada tahap rendah.

Kini apabila saya pulang ke kampung dan singgah di pekan, saya ada juga terserempak dengan beberapa orang bekas anak murid tahfiz berkenaan dan jelas mereka masih mencari-cari arah hidup sebenar serta tidak mampu memecah belenggu sosial yang mengikat mereka.

Pada saya mudah, sistem pendidikan tahfiz (jika mahu terus dilaksanakan) perlu diuruskan oleh mereka yang berkelayakan dan memiliki kapasiti kewangan bagi membolehkan infrastruktur di sekolah dibina dengan baik untuk menjadi tempat pembelajaran yang kondusif.

Asrama perlu ditetapkan untuk mereka yang berusia 15 tahun ke atas sahaja dan penggajian guru perlu dibuat secara profesional.

Ini mungkin langkah permulaan yang boleh diambil untuk mengelak kanak-kanak melalui zaman gelap di waktu masa depan mereka sedang cerah.

Tuesday, April 25, 2017

Main Bertiga

Madu tualang power! Click here

Amaran PAS pada bekas sekutu: Jangan dekati kerusi kami di PRU14
Updated about 2 hours ago · Published on 25 Apr 2017 8:42AM · 0 comments
MENJELANG muktamar PAS hujung minggu ini, parti Islam itu memberi amaran kepada bekas rakan sekutunya supaya tidak bertanding di kerusi yang dipegangnya pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.
--------------------------------------------------------------------------------

Nak bagi tau Chief Lebai, main bertiga ni lagi syiok. Dalam bahasa orang putih, ianya dipanggil 'threesome'.

Threesome ni best. Kahkahkahkah!!! Lebih lama. Lebih memenatkan.

Image result for animal threesome

Paling penting, muka mesti muka tembok. Muka tak reti malu.

Dalam bahasa kita, ianya dipanggil 'main bertiga'.

Apa nak heran, takraw main bertiga. Itu sebab takraw lebih mengasyikkan. Terkangkang sana, terjulur sini, henjut sana, henjut sini, lipat la, gunting, gulung. Macam-macam stail. Tapi penat la sikit.

Kahkahkahkah!!!

Chief Lebai kalau rasa dah tak larat, tak payah la pasang port main bertiga. Kahkahkah!

Kalau rasa masih nak main berdua jugak, pergi port biasa. Ini trend baru, takkan tak reti-reti. Ikut suka kaplevhuto aku la nak main atas kerusi, bawah kerusi, atau dalam kerusi.  Kahkahkah!

Kalau Chief-chief lebai lutut dah longgor, terasa nak telan bijik butir biru pun, kawan boleh tolong carikan.

Kahkahkah!

Image result for viagra

Monday, April 24, 2017

Sekolah Kunyit

Madu tualang power! Click here

Pukul pelajar tahfiz: Pembantu warden direman 4 hari

 2017-04-23 14:22:00      2017-04-23 14:24:42

Seorang pembantu warden asrama madrasah tahfiz swasta di sini, direman empat hari bagi membantu siasatan berhubung kes pukul membabitkan seorang pelajar tahfiz berusia 11 tahun.
Majistret Mazana Sinin membenarkan permohonan polis untuk menahan reman lelaki berumur 29 tahun itu bermula hari ini sehingga Rabu ini.
-------------------------------------------------------------------------------------
Banyak cerita yg tak elok telah banyak keluar di suratkhabar/internet tentang sekolah tahfiz.

Suratkhabar memang sifat azalinya menyiarkan cerita tak elok, kalau semua cerita bagus & poyo, orang tak stim nak beli.



Sebenarnya bukan semua sekolah tahfiz bermasalah. Ada banyak lagi sekolah tahfiz yg cemerlang dari segi pencapaian pelajarnya dan cara tadbir urus sekolah tersebut.

Yg buat taik hanya segelintir. Yg segelintir inilah akan masuk suratkhabar/internet sekaligus memburukkan sekolah tahfiz.

Tak dibagi tunjuk betik, depa dapat tunjuk muncung betik pun dah OK.


Kalau tak silap, tiap-tiap tahun ada saja sekolah tahfiz yg terbakar. Puncanya cuai. Keduanya faktor bangunan yg diperbuat daripada kayu. Kemudian faktor perdawaian elektrik zaman Portugis.

Kahkahkah!

Bangunan kayu itulah yg hanya mampu mereka miliki setelah bantuan kerajaan yg seciput sekelumit itu pun Mahathir-mahafiraun tarik balik satu ketika dulu.

Kemudian tahun lepas, di sebuah sekolah tahfiz terkenal di Ipoh yg dikendalikan seorang tokoh al-fadil al-ustaz al-antarabangsa, ada kes gemarkan lubang ekzos budak junior.

Kahkahkah! Seram.

Seeloknya habis reman 4 hari, warden itu dihantar sekolah tahfiz terkenal di Ipoh tu. Baru dia ada akai. Tengok sapa kena kunyit.

Kahkahkah!

Sunday, April 23, 2017

2 Round

Madu tualang power! Click here


Pak cik dlm gambar di atas telah 3 tahun mengamalkan madu tualang.

Umur 70 tahun. Pencen jabatan parit & saluran. Kuat main air pak cik ni. Kahkahkah!

Dia baru shj melengkapkan round ke-7 di trek stadium mini Bagan Serai.

Sapa nak jadi cool macam pakcik, sila makan madu tualang ori. Klik ===> Madu Tualang Ori Kaw-kaw

Pagi Khamis ambik sesudu, petang Khamis dah boleh lari 7 round macam pakcik, malam Jumaat boleh try 2 round & pagi esok urat habis berselirat tak payah pergi kerja. Kahkahkah!