Friday, May 25, 2018

Batang Bertenggek, Batang Dah Buruk

Madu tualang power! Click here


Selain dari bermain dgn anak cucu dan mengira duit tabungan sejak kecil, inilah agaknya antara saat2 manis Najib.

Dipuja & dihormati ketika berkuasa.

Ketika ini, kalau Najib kata taik cicak itu warnanya kelabu taik anjing sekali pun, sekalian hadirin akan akan setuju.

Malah akan ada yg bertepuk sorak, "Brilliant PM! Brilliant!!"

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tapi skrg sejak rumah Najib digeledah SPRM, brp kerat yg tunjuk muka?

It is sad, you see,  all is fair, in love, war and politics.

There are no eternal allies, no eternal foes. Only interests.

Chief Lebai pun time ni la nak bertapa bawah pokok nyiur tepi laut.

Kahkahkah!

Monday, May 21, 2018

Hooray!! Libang Libu Kembali Online

Madu tualang power! Click here

Libang Libu ghaib akibat disekat SKMM bbrp hari sblm PRU.

Menitik ayor mata, org lain syok berblogging waktu PRU & kita tgk saja.

Syukurrrrr sekatan telah berakhir & akan menulis tidak lama lagi.

T/kasih.

Thursday, May 3, 2018

Chief Lebai Umpama Jose Mourinho

Madu tualang power! Click here

Dol, jujurlah. Kalau nak hantar anak
mengaji muqaddam, lu nak hantar
kat Sapa? Kahkahkah!!

Peminat bola seluruh dunia pasti ingat bagaimana Jose Mourinho selaku pengurus Real Madrid telah memancing amarah penyokong Barcelona ketika Real Madrid datang bertandang ke Camp Nou.

Seawal 10-15 sebelum perlawanan dimulakan, Jose Mourinho telah masuk ke padang dgn membawa muka konfiden, berlagak & amat poyo.

Jerit-pekiklah penyokong Barcelona naik hantu. 

Malam itu Jose Mourinho berjaya mengurangkan kebisingan Camp Nou sebyk 50% kerana penyokong Barcelona dah sakit tekak sebelum sepak mula.

Malam itu juga Real Madrid menang atas faktor Real main bergaya, Barcelona bangang gila & penyokong Barcelona dah abis suara.



Itulah yg dibuat Chief Lebai ketika ini.

Tiap-tiap hari dia akan merapu meraban.

Esok kita tak tahu apa lagi yg nak diracaunya.

Tajuk zikir hariannya sama shj setiap hari iaitu Pakatan Harapan.

Chief Lebai mungkin ingat rakyat boleh lupa isu GST, isu 1MDB, isu Felda, isu hutang dgn China & juga isu UG.

Jgn lupa, diet UG amat penting baginya sekarang, telah hampir sangat setelah diimpikan sekian lama.

Tau apa UG?

Ubat gila.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Tuesday, May 1, 2018

Jawapan Berair-air Utk Nik Abduh

Madu tualang power! Click here


Soalannya mudah sahaja. 

Tetapi jawapan org bijak pandai hafal itu hafal ini, khatam itu khatam ini, belajar itu ini, mengajar itu ini, ceramah begitu begini, jawapan dari puak2 ini boleh jadi macam lahanat.

Kalau nak cuba bermantik-mantik, romantik, philosophic, pornographic, pergilah masuk kembali ke dalam lubang dubur biawak.

Kahkahkah!

Siapa kita tanpa bonda?

1. Anak yatimlah bodoh.
2. Jadi anak tirilah kalau bapak kawin lain. Sengal.

Itu baru 2 contoh jawapan. (Kawan2 boleh tokok tambah)

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Lain kali kalau bertanya, bagi org jawab. Jgn sendiri jawab.

Susahlah macam ni kalau asyik ingat air saja.

Dah bertakung2 gamaknya, jalan pun senget sebelah.

Kahkahkah!

Monday, April 30, 2018

Gambar-gambar Kempen Yg Menarik Hari Ini

Madu tualang power! Click here

Gambar2 ni aku kutip dari Facebook. Memang skrg ni Facebook kita meriah dgn gambar2 kempen PRU.

Simpanlah buat kenang2an.

Di sini aku turunkan 4 keeping yg dirasakan menarik.

Gambar ke-3 memang boleh di'kahkahkah'kan.

Kahkahkah!

Kain rentang itu mungkin ditaja oleh CIMB. Untuk Cambodia India Myanmar Bangla.

Kahkahkah!

Paling win gambar ke-4.

Kalau 3 ekor itu bertanding bawah PH, kompom kapir harbi.

Kahkahkah!
Kahkahkah!




Sunday, April 29, 2018

Warna-warni Penamaan Calon PRU14

Madu tualang power! Click here

Warnanya tak banyak.

Biru tua, biru muda, hijau, merah & putih.

Tapi, warninya banyak dipenamaan calon kali ini berbanding PRU sebelum ini.


Ini Nik Omar anak Nik Aziz bukan Nik Amar yg punya berbijik2 kereta tu.

Kahkahkah!

Tak tahu lah apa nasib Nik Omar selepas membuat keputusan di saat akhir utk bernaung di bawah panji Amanah.

Pun begitu, rasanya sbg orang berilmu beliau sudah tentulah telah berfikir panjang dan sudah lama membuat keputusan.

Cumanya selepas ini beliau kena biasalah mendengar ayat Animal Planet spt anjing, babi, nyamuk.

Kahkahkah!


Gambar di atas pula bukanlah di Zimbabwe atau Rwanda.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Ini di Rantau, N Sembilan jang oiii!

Mat Hasan pun tongah poning kepalo ni mcm mano pencabar terdokeknya yg dah sebelah kaki akan mengalahkannya tak dapek masuk dewan.

Tambah poning laie mcm mano calon PAS (Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia) yg tak ado kono mengono turut tertolan buah batu sendiri langsung tak mau bertanding.

Kahkahkah!


Kemudian ada satu lagi masalah. Printer kementerian rosak & tak cukup dakwat.

Hari ini dia print lain, esok dah print lain pulak.

Kahkahkah!

Printer pun dah setua tuannya HAMNO, jadi sewajarnyalah pucuk pimpinan PKR mengelak dari kemungkinan berdepan situasi begini.

Ramai lagi calon jantan betina yg layak.

This is Zimbabwe my friend.

Kahkahkah!!



Kutu-kutu di bawah ini pun sama. Semua pakat nak masuk suratkhabar & Facebook atas kecuaian sendiri.

Dol, Bangla pun ke hulu ke hilir bawak IC.

Lu yg cakap berdentum-dentam tentang tadbir-urus yg baik tapi sendiri punya IC pun boleh lupa.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Mcm ni nak lawan HAMNO?

Berapa puluh kali nak masuk lubang taik biawak yg sama?

Kahkahkah!


Last but not least,

Kahkahkah!
Kahkahkah!

My parting shot.

Kahkahkah!

Sekarang ni habis Theresa Kok, Guan Eng, Kit Siang masih cirit-birit & kencing tak lawas sejak semalam.

PAS dah masuk area DAP!

Kahkahkah!

Depa bawak cerita seram sejuk malaikat dah ada IC.

Kahkahkah!
Kahkahkah!


Friday, April 27, 2018

Penduduk Seksyen 18, Shah Alam Terkena Dedak

Madu tualang power! Click here


Apa nak jadi?

Kahkahkah! Kahkahkah!

Berani kamu semua mempertikaikan kata2 ulamak?

Fikirlah sejenak, takkan lah ulamak suka2 bercakap demikian?

Tiada ulamak yg bermulut cirit birit. Ulamak inilah yg akan memimpin kamu.

Mereka inilah yg akan memimpin umat Melayu. Mereka inilah yg akan membebaskan kamu dari pemimpin Amanah.

Sebab itulah mereka bertanding di kawasan Melayu Bumiputera Islam.

Mereka menjauhi kawasan DAP.

Kalau tak ada kawasan Melayu mcm Seksyen 18 ini, mana lagi mereka nak berkuliah mengutip sedikit sampul.

Kahkahkah!

Naudzubillah.

Thursday, April 26, 2018

Reverse Psikologi Chief Lebai

Madu tualang power! Click here


Dol, walaon & walaonta sekelian,

Allayarham Malcolm X@Al Hajj El Malik Shabbazz pernah menyebut, 

"If I am following a general and he is leading me into battle. And the enemy tends to give him rewards or awards, I get suspicious of him."

Tapi, ada tapinya Dol.

Chief Lebai yg kita kenal itu adalah org lama dlm politik Msia. Dia faham sesangatlah landskap politik negara kita amnya dan politik org Melayu khususnya.

Ini semua reverse psikologi. Psikologi songsang.

Dia caci-maki Amanah, tp sebenornye dia masih sukakan Mat Sabu.

Mcm2 dia katakan kpd Pakatan Harapan tapi dlm hatinya dia meraikan kemunculan terbaru pemain politik negara.

Nampak je dia sukakan Najib tapi org yg rapat dgnnya tahu sangat betapa bencinya Chief Lebai terhadap pembaziran yg dilakukan 1MDB.

Yg dia berkokok lidah terjelir-jelir mengata Mat Nuar ini pun psikologi songsang juga.

Lu apa taw Dol?

Kahkahkah!

Ini psikologi Dol. Psikologi terbalik.

Tengoklah sikit hari lagi, jubah pun dia pakai terbalik.

Kahkahkah!

Klimaksnya nanti, spenda pakai kat luar.

Kahkahkah!
Kahkahkah!



Wednesday, April 25, 2018

Mu Baru Buleh Jamah 2.5 jute Tunggang-langgang Doh

Madu tualang power! Click here


Malu la sikit dgn babi, dgn anjing, dgn nyamuk, dgn  kaldai.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Ker guane ni Ding??

Kahkahkah!!!!


Monday, April 23, 2018

Takkan Lebai Tak Tahu Sejarah?

Madu tualang power! Click here





Lebai-lebai sekelian,

History is written by the victors.

Sapa berkuasa & pemenang, dialah pemegang sejarah.

Kita boleh lihat bagaimana sejarah perubatan Islam kita diputar-belit oleh barat dan ianya dilakukan dgn sewenang-wenangnya kerana dia yg berkuasa sekarang ini.

Kita juga tahu beberapa fakta sejarah tanahair juga diputar-belit oleh British kerana kekuasaannya dan pernah menjajah Malaya.

HAMNO juga melakukan perkara yg sama, jika tidak sudah tentulah pejuang2 kemerdekaan kiri turut disebut nama-nama mereka dalam lipatan sejarah.

Buat masa ini, nama Mat Nuar dlm PWTC pun depa nak cungkil habis kalau boleh. Tunggu la, sikit hari lagi KLCC pun tumbang kerana kaitannya dgn Madey.

Lebai, history is written by the victors. OK lebai, faham.

Dek kerana nak melakukan baiah partinya, Chief Lebai Perak tak payahlah petik nama Dr Burhanudin.

Dr Burhanudin harum namanya dan sejarah tidak mencatat beliau sukakan binatang spt Chief sekarang.

Kahkahkah!
Kahkahkah!

Dol,

kalau lu reti membaca, lu bacalah artikel di atas.

Lebai dlm gambar itu bukanlah kecik anak. Lebai ini PJ PAS Perak. Satu Perak punya lebai dia conquer. Dia boss.

Kahkahkah!

Lebai ini juga pernah ditapau Nizar Jamaludin dlm satu kes mahkamah. Tak tahulah dia dah settle benda yg dia kalah tu.

Kahkahkah!

Lebai ni memang pejuang sejati PAS. Pernah kalah dlm PRU, namun tidak membantutkan hasratnya utk berkhidmat kpd lebih ramai lagi lebai & bergelar YB.

Whoooo hoooo! Kahkahkah! Kahkahkah!

Lebai ini jgnlah dibandingkan dgn Husam, Rafizi, Hanipa, Dzulkifli Ahmad, hatta dgn Mat Maslan pun dia kena tapau.

Kahkahkah!