Wednesday, April 19, 2017

Anak Ayah Champion Menang Tanpa Bertanding

Madu tualang power! Click here

Anak Hadi menang tanpa bertanding jawatan Ketua Pemuda Pas Pusat

Pemuda Pas sah mendapat ketua baru apabila anak kepada presiden parti itu, Muhammad Khalil Abdul Hadi, disahkan menang tanpa bertanding hari ini.
Malaysiakini yang merujuk kepada  kenyataan dikeluarkan jawatankuasa yang mengendalikan pemilihan kali ini, tiada pencabar kepada Muhammad Khalil.
-------------------------------------------------------------------------------------

Di zaman kegemilangan pemerintahan Islam pun ada khalifah-khalifah yg melantik anak menjawat jawatan penting dan ramai juga yg anaknya sendiri menaiki takhta apabila khalifah meninggal dunia.

Di negara kita pun sama dan boleh dikatakan semua kepala bana politik dalam negara kita telah men'sponsor' anak sendiri.

Tunku Abd Rahman aku tak tahu.

Tapi Hussein Onn ada susur galurnya join politik, Razak dapat anak jadi PM sekarang. Mahafiraun cuba naikkan Mukhriz tapi dikantoi Khairy.

Sebelah pembangkang pun macam itu jugak.

Kit Siang sponsor Guan Eng. Anwar sponsor Izzah. Nik Aziz bagi chan kat Nik Abduh.

Sekarang ni, Chief Lebai pulak dah anaknya jadi chief lebai muda.

Kahkahkah!

Seriously, tak salah sikit pun. 

Kalau Parti Audivellfireporscherangerover Se-Malaysia (PAS) nak letak anak kambing jamnapari jadi chief lebai muda pun, tak ramai yg kisah.

Tapi buatlah pertandingan. Pertandingan olok-olok pun tak apa. Langsung sapa pun tak berani nak bertanding ni, nampak benor ramai yg dah pekena 'butir'.

Kahkahkah!

Butir tersedap dalam dunia.
kahkahkah!

8 comments:

  1. Anak ayah menang jgk tapi ros x iktiraf lagi

    ReplyDelete
  2. Hang nak mampus lawan pewaris nabi... kalau tegur bapa diandai tak ke syurga, cabar anak ibarat tempah tiket ke neraka gamaknya.

    ReplyDelete
  3. dulu kata dap parti anakberanak,sekarang lebai ni pun sama.Tapi lobai ni lagi hebat,ada porshe,audiq7 dan banyak lagi.
    Yg duduk tahap sama ni walaunta,yg selalu menyibuk kat mana2 blog yg sokong pembangkang.

    "kapcai pun kapcailah".

    ReplyDelete

  4. Ddlm alam persekolahhan pun ada pertandingan

    Sape dpt No.1 maknanya dia laju cekap pantas dan MAHIR berfikir utk "SELESAI"kan masalah2 FIZIK KIMIA MATHS BIO AKAUN GEO Ekonomi ENGLISH dan subjek2 kritikal thingking yg lain...bukan hanya menghafal utk mnjd walauns2 bebal yg akhirnya mnjd kapla uturn kapla fitnah kapla makihamun kapla ponteng dan kapla tangguh2!

    "SELESAI"kan masalah2 rkyat dgn CEKAP & PANTAS itulah yg mnjd "kunci" ddlm pertandingan demokrasi yg sehat, bukan & BUKAN samaskali utk memilih kroni serta suku sakat kaum-BANGSA yg hanya bebal menghafal serta hanya berani keDEPAN utk mnjd imam jenazah dan imam semayang serta menunjuk2 alim konon2nya posa-sunat & Tahajud tak nah tinggal tiap2 malam.

    geng2 spesis penghafal2 bebal cengginih memang TAK LAYAK langsung ada ddlm system pertandingan demokrasi kat mana2 pun didunia ini!

    Spesis bebal begini TAK kan tahu mencari jln tercekap & terpantas utk menyelesaikan MASAALAH2 rkyat/umat sebaliknya mrk lah yg mnjd punca MASAALAH2 itu..krn spesis2 yg bebal begini sgt2 mudah utk diumpan dgn dedak!?

    Dgn umpan dedak mrk sgt2 mudah utk diatur dan beratur demi menurut arahan tuan dedak mrk

    Disuruh fitnah mrk akan buat fitnah
    Disuruh uturn dan ponteng pun mrk akur ikut
    Disuruh tangguh tangguh tangguh pun mrk turutt
    Disuruh ampunkan ummat pun HATI mrk tup2 jd lembut!?

    ReplyDelete
    Replies

    1. Didalam Quran & hadis ada yg disebut berulang2..

      1) "Wa antumul A'LAUN.."
      --kamulah yg terTINGGI sekali..pemikiran, keberanian IDEA hujah kecekapan kepantasan dll

      2) "Ummatan WASSATA.."
      --Kamulah ummat sbg pusat-CENTRE-nukleus-ADIL ditengah2 sbg punca rujukan penyelesaian MASAALAH dunia & akhirat..

      3) "Uswatun HASSANAH.."
      --sebaik2 contoh tauladan ddlm menghurai serta menyelesaikan MASAALAH2 ummat

      4) "Sabaktum SABKAN baiida.."
      --Kamu lah yg jauh sekali terPANTAS..atau tercekap ddlm menyelesaikan MASAALAH2 terutama mengenal pasti kapla fitnah kapla tanguh3 dan kapla2 yg sedondon menCURI..

      Adakah ulamook2 siku lutut yg hanya boleh menghafal dgn bebal itu dpt mng'hadam'kan maksud hakiki ayat2 kat atas tu?





      Delete
  5. Dulu menang tiket CHAI, sekarang menang tiket tanpa bertanding. Dinasti anak Lim dah tukar jadi Dinasti anak Ayohcik Marang. Kikiki..

    ReplyDelete
  6. Sekali ilmu2 Islam di tonjol2 sebagai tidak 'releven' langsung dlm kelangsungan urus tadbir negara. Sebagai bandingan barangkali yg berlatar belakang 'professional' atau sekular diandaikan lebih sesuai. Namun dlm kes2 kejengkelan mega yg melanda, pelaku2 utama bukanlah yg berlatar belakang ilmu wahyu, kecuali ulama'2 jahat yg telah pon diperkatakan sejak awal Islam yg dijangka begitu berperanan di akhir zaman.
    Antara amaran yg disampaikan ialah :

    Sayidina Anas ra meriwayatkan:

    ﺍﻟْﻌُﻠَﻤَﺎﺀُ ﺃَﻣَﻨَﺎﺀُ ﺍﻟﺮُّﺳُﻞِ ﻣَﺎ ﻟَﻢْ ﻳُﺨَﺎﻟِﻄُﻮْﺍ ﺍﻟﺴُّﻠْﻄَﺎﻥَ ﻭَ ﻳُﺪَﺍﺧِﻠُﻮْﺍ ﺍﻟﺪُّﻧْﻴَﺎ ﻓَﺎِﺫَﺍ ﺧَﺎﻟَﻄُﻮْﺍ ﺍﻟﺴُّﻠْﻄَﺎﻥَ ﻭَ ﺩَﺍﺧَﻠُﻮْﺍ ﺍﻟﺪُّﻧْﻴَﺎ ﻓَﻘَﺪْ ﺧَﺎﻧُﻮْﺍ ﺍﻟﺮُّﺳُﻞَ ﻓَﺎﺣْﺬَﺭُﻭْﻫُﻢْ ﻭَﻓِﻲْ ﺭِﻭَﺍﻳَﺔٍ ﻟِﻠْﺤَﺎﻛِﻢِ ﻓَﺎﻋْﺘَﺰِﻟُﻮْﻫُﻢْ

    Yg lebih korang bermaksud :
    Ulama adalah kepercayaan para rasul selama mereka tidak bergaul dengan penguasa dan tidak asyik dengan dunia. Jika mereka bergaul dengan penguasa dan asyik dengan dunia maka mereka telah mengkhianati para rasul. Karena itu, jauhilah mereka. (HR al-Hakim) (dari satria.net)
    Wallahua'lam.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Sesebuah negara/Kerajaan yg benar2 jujur dan telus sepatutnya menyediakan biasiswa KHAS kpd pelajar2 yg bnar2 ingin mendalami Ilmu-ISLAM dan system-ISLAM itu beroperasi

      Pelajar2 itu mestilah dari kalangan pelajar2 terbaik @ merit tertinggi sekali BUKANnya dari kalangan mrk yg terang2 gagal LCE/SRP!

      Utk mempelajari Ilmu dan System-ISLAM yg hakiki itu sudah pasti bukan lg dari universiti2 timur tengah yg jumud ketinggalan sebaliknya selidiki lah di Oxford Cambridge dan Havard yg meletakkan Meritocracy-INTEGRITY-Transparency sbg puncak fendamental nilai2-ISLAM yg tertinggi sekali!

      Kita dgn mudah menuduh univrsiti2 selain yg di timur tengah itu sbg sekular terutama univrsiti2
      dinegeri barat pd hal nya ramai2 sarjana2 hebat ISLAM termasuk Syed Qutb sndiri menginsafi serta mngiktiraf "System-Nilai2-ISLAM" itu beroperasi dan menyerlah dibarat!

      1) Adakah kita memerlukan individu2 yg gah dgn "nama2" ISLAM yg hebat mengucap 2 kalimah SYAHADAH ttpi nilai2 nya lebih korup drp BINATANG?

      ATAU

      2) Kita bnar2 insaf utk bnar2 menghayati sbnar2 System-Nilai2-ISLAM itu bnar2 beroperasi??

      DAN..

      1) Adakah Allah itu melihat & menilai gah drp "nama2" ISLAM serta gah dgn laungan2 Azan serta ucapan2 2 kalimah SYAHADAH serta gema2 Takbir sdangkan semua nilai2-Suci-NYA ditukar mnjd korup2 FITNAH makihamun uturn ponteng tangguh3 serta mnjd bapak2 penCURI bersedondonan!? !

      2) Adakah Allah suka dan cinta kpd nilai2 suci NYA disystem dan dioperasikan..ATAU yg hanya gah dgn slogan2 Azan 2 kalimah SYAHADAH RUU-hudud serta takbir2 "BOHONG" yg terang2 korup melanggar nilai2 universal-Azali drp-NYA?

      Lu worang ada mata HATI pikior ler sendiri..

      Delete

Komen pembaca amat dialu-alukan. Lambat atau cepat, ianya akan disiarkan.

Tetapi, komen yg mengandungi iklan pil kuat batang, pil pacak, pil kemut, sendat, sempit, meraung, merengek, mengaum; jangan harap ianya akan disiarkan.